Wednesday, November 18, 2015

Βόλτα της ΠΑΡΕΑΣ 15/11

Και αυτήν την Κυριακή βρεθήκαμε και μοιράσαμε 170 μερίδες σπιτικού φαγητού και οχι μόνο, στους άστεγους φίλους μας στο λιμάνι. Ένας φίλος μας καλοσώρισε λέγοντας,
"Καλώς την συμμορία! Αλλά εσείς ρε παιδιά είστε καλή συμμορία..δεν είστε σαν τους άλλους. Και μ' αρέσει που όλοι χαμογελάτε".
Ένας άλλος παππούς (πρώτη φορά μας πετύχενε) δεν μπορούσε να πιστέψει πως είμαστε απλοί άνθρωποι που μαγειρεύουμε για εκείνους στα σπίτια μας....
"Από ποια οργάνωση είστε βρε παιδιά";;;
"Από καμία. Είμαστε μια μεγάλη παρέα φίλων που γι ΄αυτό λεγόμαστε ΠΑΡΕΑ και μαγειρεύουμε ότι φάτε απόψε σπίτια μας"
"Μόνοι σας":;; και με κοιτούσε με μάτια ορθάνοιχτα..
"Μόνοι μας. Ότι τρώμε εμείς με τις οικογένειες μας, φέρνουμε και σε εσας"
"Και τσαι";;;;;
"Και τσάι μαζί με φασκόμηλο! είναι πιο νόστιμο"
Και να πάλι οι ευχές και να μην σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε...
Μα το καλύτερο της βραδιάς ήταν όταν χτύπησε το κινητό του Π και ήταν ο κύριος Χρήστος. Ο άνθρωπος που αφήνουμε για το τέλος μιας και είναι στην άλλη άκρη του λιμανιού.
" Που είστε βρε παιδιά;;; Δεν θα έρθετε σήμερα";;;;
"Θα έρθουμε βρε Χρήστο, στον δρόμο είμαστε. Έτσι θα σε αφήναμε"΄΄
"Δεν με νοιάζει αγόρι μου για το φαϊ...Εσάς θέλω να δω. Πως και πως περιμένω κάθε Κυριακή να έρθετε να γεμίσει φίλους το "σπίτι" μου!! Φαϊ θα βρω..τέτοια παρέα που να την βρώ";;;;;;;;
Και πήγαμε και είχε βρει ρακί για να μας κεράσει όλους!!! Είχε βάλει και φασολάδα να σιγοβράζει πάνω στο μαγκάλι του. Πολύ τον ζήλεψα. Όταν του το είπα μου απάντησε..
"Μην σε νοιάζει κοπέλα μου...την επόμενη Κυριακή που θα έρθετε θα κάτσουμε να ψήσουμε όλοι μαζί. Να σου φτιάξω εγώ κρεάς στο μαγκάλι να τρελαθείς! Εγώ θα πάω στα καράβια να ζητήσω κρέας για εσας. Θα σας κάνω το τραπέζι την επόμενη Κυριακή.
"Τίποτα δεν θα ζητήσεις" του απάντησε ο Π "εσύ θα βάλεις το σπίτι σου και την φωτιά σου και όλα τα υπόλοιπα θα τα φέρουμε εμείς"!!!
Το χαμόγελο έφτασε μέχρι τα αφτιά του!!!
Οπότε να ξέρετε....θα αργήσουμε να φύγουμε την επόμενη Κυριακή από το λιμάνι. Θα κάτσουμε όλοι γύρω από την φωτιά να φάμε μαζί με τον κ. Χρήστο emoticon Πως και πως το περιμένω!!!!!
Τα λέμε την επόμενη Κυριακή λοιπόν! Πρέπει να σκεφτώ τι θα φτιάξω για το party μας. emoticon smile
ΥΓ. Θέλω να παρακαλέσω θερμά όλες τις μαγείρισσες αλλά και τους μάγειρες της παρεάς μας για κάτι. Μπορείτε να μαγειρεύετε τις μερίδες σας νωρίτερα. Ακόμα και μια ή δυο μέρες αν δεν προλαβαίνετε ανήμερα. Όμως την Κυριακή το πρωϊ θα πρέπει να βγάζετε το φαγητό από το ψυγείο για να έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι κρίμα να προσφέρουμε φαγητό παγωμένο που δεν μπορούν να ζεστάνουν οι άνθρωποι στον δρόμο και κατά συνέπεια να μην μπορούν να το φάνε και να το πετάνε. Είναι κρίμα και για τον δικό σας κόπο.
 




No comments:

Post a Comment