Monday, September 19, 2016

Συγκέντρωση αγαθών για τον χώρο φιλοξενίας Jasmine



      Στον χώρο φιλοξενενίας Jasmine (παλιό σχολείο στην Σουρμελά 3), φιλοξενούνται περισσότερα από 400 άτομα. Στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.
Μένουν στις παλιές αίθουσες του σχολείου τις οποίες έχουν διαμορφώσει όσο καλύτερα γίνεται σε   δωμάτια / σπίτια.
      Γνωρίσαμε τον μεγαλύτερο σε ηλικία (baba) του χώρου, τον Abugiousef, την σύζυγό του Hanna και τα δύο του μικρά αγόρια.
      Μας υποδέχτηκαν στο ¨σπίτι¨τους, μας κέρασαν καφέ και μέσα από μια εγκάρδια συζήτηση γεμάτη χαμόγελα μας εξήγησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκεί.
      Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε καθαριστικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, σε κουζινικά και κάποια τρόφιμα μιας  και οι περισσότεροι μαγειρεύουν μέσα στα δωμάτια τους σε γκαζάκια.  Χρειάζονται επίσης τετράδια και μολύβια μιας και ξεκινάει δειλά δειλά η διδασκαλία των μικρών μας φίλων κάποιες ώρες της ημέρας μέσα στον χώρο του σχολείου
     Φυσικά δεν παρέλειψαν να μας αναφέρουν το πόσο ευγνώμων αισθάνονται που μπορούν και ζουν με την οικογένειά του εκεί, (έζησαν 5 μήνες σε σκηνές και πλατείες),  που δεν κρυώνουν και δεν βρέχονται όπως άλλοι λιγότερο τυχεροί συμπατριώτες τους, που έχουν πρόσβαση σε μπάνιο και νερό (και ας πλένουν με σκέτο νερό τα ρούχα τους), που έχουν την στοιχειώδη ιδιωτικότητα απλά βάζοντας ένα παλιό σεντόνι στην είσοδο του ¨σπιτιού¨τους για πόρτα.
   Τους εξηγήσαμε με την σειρά μας πως η #ΠΑΡΕΑ μας θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να συγκεβτρωθούν όσα περισσότερα αγαθά γίνεται και να κάνουμε με την σειρά μας την διαμονή αρκετών ανθρώπων εκεί ελάχιστα καλύτερη.
    Όποιος λοιπόν θέλει και μπορεί ας προσφέρει κάτι από την παρακάτω λίστα συμβάλοντας έτσι στο να μοιράσουμε ακόμα περισσότερα χαμόγελα σε συνανθρώπους μας :)
*Τηλ επικοινωνίας: 6974-876424 Μαρία & 6987-159140 Δώρα.





Λίστα αγαθών που χρειάζονται:

- Πάνες Νο3 &Νο4
- Μωρομάντηλα
- Σαμπουαν
- Χαρτιά υγείας
- Χαρτιά ρολο κουζίνας
- Απορρυπαντικά για ρούχα
- Απορρυπαντικά καθαρισμού
- Σκούπας
- Σφουγγαριστρες
- Κουβάδες
- Ζάχαρες
- Ελαιόλαδο
- Σπορέλαιο
- Τόνους σε λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
- Αυγά
- Φέτα
- Γάλατα μακράς διαρκείας
- Χαλιά
- Μολύβια
- Τετράδια
- Μπλοκ ζωγραφικής
- Μαρκαδόρους
- Πιάτα
- Ποτήρια
- Κούπες
- Κατσαρόλες
 

No comments:

Post a Comment