Friday, September 30, 2016

Συγκέντρωση αγαθών για τον κύριο Χ.



Είναι απροσδιορίστου ηλικίας. Από τους ανθρώπους αυτούς που τα βάσανα έχουν σκληρήνει το πρόσωπό τους και έχουν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους. Που μπορεί στην πραγματικότητα να είναι 50 ετών και όμως να φαίνονται 70.
Ζει μόνος του σε ένα μικρό σπιτάκι κάπου στο Ν.Κόσμο. Δεν έχει παιδιά, εγγόνια ούτε κάποιον άλλο δικό του άνθρωπο. Δεν έχει ούτε σύντροφο πια. Την έχασε πριν κάποια χρόνια. Μόνη του συντροφιά το κασετόφωνο και η φωνή του Καζαντζίδη. Ακούει κάθε βράδυ τα τραγούδια του δυνατά και τραγουδάει  ακόμα πιο δυνατά μαζί του, προσπαθώντας να ξεχάσει τα δικά του βάσανα.
Το συνήθειό του αυτό ενοχλεί κάποιους από τους γείτονες, αλλά όχι όλους. Ευτυχώς κάποιοι καταλαβαίνουν. Μάλιστα όποτε μπορούν του προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό, ή ένα ρούχο. Άλλοι τον προμηθεύουν με μια χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή, ένα παλιο καλοριφέρ, έναν χαλασμένο θερμοσίφωνα. Γιατί ο κ. Χ. για να μπορέσει να ζήσει, οργώνει με το ¨σαραβαλάκι¨ του την Αθήνα και μαζεύει παλιοσίδερα. Όταν και αμα μαζέψει αρκετά, τα πουλάει και έτσι μπορεί να φαει κάτι ή να πληρώσει την ΔΕΗ του. Αλλιώς δεν τον πειράζει, έχει ο θεός. Εξάλλου έχει τον φίλο του τον Στέλιο για παρηγοριά τα βράδια.
Εμείς θέλουμε να τον βοηθήσουμε με ότι μπορούμε, όχι τόσο για να του κάνουμε την καθημερινότητα του λιγάκι πιο εύκολη, αλλά περισσότερο για να του δείξουμε πως δεν είναι μόνος του. Πως δεν έχει για παρέα του μόνο φωνές σε κασσέτες, αλλά ανθρώπους που είναι εδώ, παρόντες, να του προσφέρουν μια καλή κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά.
Γιατί όταν γίνεται αυτό, όταν του μιλάς και δείχνεις ενδιαφέρον, όταν νοιάζεσαι για το τι του συμβαίνει και τον κοιτάς κατάματα...τότε το πρόσωπό του αλλάζει! Μαλακώνει και ένα χαμόγελο αχνοφαίνεται στο πρόσωπο του. Δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά. Μόνο λίγη προσπάθεια χρειάζεται για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο λιγάκι καλύτερο....

Όποιος θέλει και μπορεί, ας προσφέρει κάτι από την παρακάτω λίστα για τον γεράκο αυτό.

*Τηλ επικοινωνίας: 6974-876424 Μαρία & 6987-159140 Δώρα.




Λίστα αγαθών:
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΛΑ από την φίλη Lia McDuck !!!
- 4 πακέτα μακαρόνια
- 1 πακέτο φακές
- 1 πακέτο ρύζι
- 2 καφέδες ελληνικοί
- 2 πακέτα ζάχαρη
- 4 κουτιά σάλτσα τομάτας
- 1 μπουκάλι λάδι
- 1kg κιμάς
- 1 κοτόπουλο
- 1 πακέτο φρυγανιές
- 1 βούτυρο
- 1 μέλι
- χαρτιά υγείας
- 1 χαρτί κουζίνας
- σφουγγάρια (κουζίνας & σώματος)
- 1 απορρυπαντικό πιάτων
- 1 αφρόλουτρο
- 1 σαμπουάν
- 1 απορρυπαντικό ρούχων
- 2 χλωρίνες
- 1 αφρό ξυρίσματος
- ξυραφάκια

 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Προετοιμασία - Πως περάσαμε :)




 

No comments:

Post a Comment