Thursday, March 16, 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Απάντηση στην παραπάνω έγγραφη διαμαρτυρία μας:

Τρίτη 21/03/2017
Είχαμε συνάντηση για εξηγήσεις από τον γενικό διευθυντή της ΓΑΔΑ, στρατηγό κ. Ασημακόπουλο σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας που στείλαμε σαν ομάδα ΚΑΙ στο messenger της ΕΛΑΣ. Παρόν ήταν και ο διευθυντής γραφείου τύπου της ΓΑΔΑ κ. Παπαπετροπουλος.

Εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι προσπάθησαν να μας εξηγήσουν από την δική τους πλευρά πως έχουν τα πράγματα και εν μέρη δεχτήκαμε τις απαντήσεις που μας έδωσαν. Απαντήσεις στα ερωτήματα της επιστολής, (για τα οποία φυσικά ήταν προετοιμασμένοι), αλλά και άλλα σε ερωτήματα που εκείνη την ώρα τους εκφράσαμε (και δεν είχαν ιδεα)!!

Μας είπαν ότι :
Από την στιγμή που εκκενώθηκε το κτήριο και έφυγε ο εισαγγελέας, δεν ξαναμπήκε μέσα αστυνομικός καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται.  Άρα τις τιμές στα προϊόντα (αν ποτέ μπήκαν) δεν υπάρχει περίπτωση να τις έβαλε αστυνομικός.  Υπήρχαν όμως security που είχε ορίσει ο ιδιοκτήτης του κτηρίου  (Ερυθρός Σταυρός ). Δεν λέει κανείς πως έβαλαν εκείνοι τις τιμές,  αλλά ποιος ΔΕΝ τις έβαλε....
Οι άνθρωποι είχαν ενημέρωση πριν αποχωρήσουν να πάρουν ότι έχουν μαζί γιατί δεν θα ξαναγυρίσουν.  Το γιατί έφυγαν χωρίς να πάρουν τα πράγματα τους δεν  μπορούν να το απαντήσουν.  Όταν ξαναγύρισαν την επόμενη μέρα και ζήτησαν τα πράγματα τους ο υπεύθυνος του κτηρίου (από τον Ε.Σ.) τους τα έδωσε καθώς και τα τρόφιμα.  Του εξήγησα πώς αυτό ΔΕΝ ισχύει και πως αυτή την στιγμή η ΠΑΡΕΑ συγκεντρώνει ρούχα για 5χρονο κοριτσάκι που δεν έχει ούτε κάλτσα!  Γύρισε η μητέρα να πάρει τα ρούχα τους και δεν βρήκε τίποτα.  Άλλοι πήγαν να πάρουν σάκες και δεν τις βρήκαν.   Δεν το ηξερε...
Του είπα πως χάθηκαν χρήματα που είχαν στα δωμάτια τους και μάλιστα πολλά!  Αν ήξεραν πώς δεν θα ξαναγυρνουσαν  δεν θα τα είχαν πάρει; Δεν το ήξερε. ..
Τον ρωτήσαμε γιατί άφησαν ανθρώπους με μωρά παιδιά μέσα στην νύχτα στην Ομόνοια και μας είπαν πως κανείς δεν τους πήγε στην Ομόνοια.  Έφυγαν μόνοι τους από το αλλοδαπών αφού είχαν χαρτιά (όσοι ήταν νόμιμοι ) και πήγαν σε δικούς τους ανθρώπους αφού οι ίδιοι υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις για αυτό. Εμείς ξέρουμε άλλα. ..
Μας υποσχέθηκαν πώς θα μας δώσουν το τηλ. του υπεύθυνου του Ε.Σ. ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί του και να μας δώσουν τις ηλεκτρικές συσκευές που ΔΕΝ τους ανήκουν για να τα πάρουν πίσω οι πρόσφυγες, τις οποίες έχουν σε χώρο τους (;) για να δούμε. ...
Είπαμε κι άλλα που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε.  Είναι σίγουρο πως έγιναν λάθη στην επιχείρηση αυτή  και πως δεν είναι δυνατόν να τα παραδεχθούν, πόσο μάλλον σε εμάς. Όχι απόλυτα γιατί δε θέλουν,  αλλά γιατί ίσως δεν τα γνωρίζουν όλα. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι περήφανη που μια διαμαρτυρία μας εισακούστηκε και απαντήθηκε (με όποιον τρόπο ) ευγενικά και πολιτισμένα γιατί δεν σας κρύβω πως περίμενα εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση.  Επίσης πιστεύω πως έμαθαν πολλές λεπτομέρειες που δεν ήξεραν και ελπίζω και εύχομαι να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον (λέμε τώρα). Και ναι είμαι ρομαντική και θέλω να ελπίζω σε μια καλύτερη κοινωνία,σε ένα καλύτερο αύριο και να μην μένω στις ιδέες και τις προκαταληψεις του παρελθόντος.

No comments:

Post a Comment